Agema Advies en Techniek

cfd

Computational Fluid Dynamics (CFD) is de techniek waarmee met behulp van geavanceerde software en supercomputers vloeistof- en gasstromen worden gesimuleerd. De vergelijkingen waarmee de beweging, energie-uitwisseling en de massaoverdracht worden beschreven, worden opgelost op basis van speciale numerieke methoden.
Met CFD kunnen overal in het 3D-model de snelheid, druk, temperatuur, concentraties, intensiteit van de turbulentie en lengteschalen worden aangegeven. Het virtuele model kan eenvoudig worden aangepast, zodat met CFD zeer snel kan worden bepaald welke aanpassingen in het ontwerp het efficiëntst zijn. Er kan een preview worden gemaakt van alle gewenste scenario's. Dit betekent dat we al in de ontwerpfase beslissingen over veiligheidsmaatregelen en aanpassingen kunnen nemen, wanneer deze nog relatief eenvoudig en goedkoop door te voeren zijn.
Naast het uitvoeren van simulaties bieden we ook ondersteuning tijdens de ontwerpfase. We onderzoeken eerst of CFD nut heeft. Soms is onze jarenlange ervaring namelijk al voldoende om problemen te kunnen oplossen. Wij bieden volledige ondersteuning aan het ontwerpteam bij het ontwikkelen van optimale oplossingen, zodat het beste ontwerp tegen de laagste kosten kan worden gerealiseerd.